Untitled Document

Aktuális

2015. január 03.

Intézetünk a Lánchíd Rádióban

A Lánchíd Rádióban elhangzott összeállítás Intézetünkről, mely Boldizsár - Rehabilitációs Intézet címmel január 03-án volt hallható

bővebben

Hajdu Ádám természetfotóinak kiállítása

Az OORI Galéria legújabb kiállítása egy kis tavaszt csempészett intézetünkbe a hideg téli napokra. A „fotóművész” Hajdu Ádám a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán, biológus szakon szerzett diplomát.

bővebben

dr. Mészáros Éva PhD

Intézetünk logopédus munkacsoportjának tevékenységét elismerve, dr. Mészáros Éva PhD munkatársunkat az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága (Standing Liaison Committee of E.U.) küldöttjének választották.
Gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

bővebben

2014. december 10.

Intézeti Nyugdíjas Találkozó

2014. decemberében féléves előkészítő munka után egy már lassan 10 éves hiányt pótoltunk intézetünk nyugdíjas dolgozói számára.

bővebben

2014. december 3.

Mikulás ünnepség

2014. december 3-án rendeztük meg - immáron kilencedik alkalommal - az intézeti Mikulás Ünnepséget az intézetben fekvő valamint volt betegeink részére.

bővebben

Nyugdíjba vonult gyógyszerész kollégánk kitüntetése

2014. november 23-án a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) 25 éves megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésen Tantus Amor Operis Pharmaciae kitüntetésben részesült dr. Harsányi József György, az Intézeti Gyógyszertár nyugalmazott szakgyógyszerésze.

bővebben

2014. október 2.

EuroSkills

Ápolás és gondozás kategóriában bronz érmes lett Intézetünk dolgozója Fehér Zsuzsanna a szakmák Európa-bajnokságán, a Lille-ben rendezett EuroSkills versenyen. Az október 2. és 5. között rendezett EuroSkillsen 90 000 látogató fordult meg, és összesen 41 szakmában 25 európai ország 450 fiatalja mérte össze tudását. A 22 tagú magyar csapat 16 szakmában versenyzett.

Ezúton is gratulálunk!


bővebben a hirado.hu-n

bővebben az mno.hu-n

2014. december

Karácsonyvárás……

Már évtizedes hagyománya van a karácsonyvárásnak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Ergoterápiás Osztályán. Minden évben november közepétől lázas adventi készülődéssel indul a csütörtöki Kreatív Klub…

bővebben

2014. november 7-9.

Nemzetközi ülőröplabda bajnokság

2014. november 7- 9. között került megrendezésre Intézetünkben a 1. European Sub-Zonal Championships elnevezésű  nemzetközi ülőröplabda bajnokság.

bővebben

2014. október 31.

Intézetünk egészségügyi szakmai díjazottja a születésnapon

2014. október 31-én Batthyany-Strattmann László születésének 144. évfordulója alkalmából szakmai elismeréseket adott át Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

bővebben

2014. október 8.

GYEREKEK ÉRZÉKENYÍTÉSE PROGRAM

2014. október 8-án általános iskolásokat láttunk vendégül Intézetünkben. A programnak több célja volt. Szerettük volna megismertetni a gyerekekkel a rehabilitációs ellátás szintereit...

bővebben

2014. december 6

Tündérhegy 30 éve

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet
Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztálya
szeretettel meghívja Öntbővebben

2014. szeptember 25.

OORI-MEREK együttműködés

Szeptember 25-én csütörtökön 14 órakor rendkívüli tudományos ülést tartottunk, melynek témái az OORI és a MEREK együttműködése és az abban érintett projektek.bővebben

2014. szeptember 24.

ERDŐ MÉLYÉN…

Az OORI Galériában 2014. szeptember 24-én nyílt meg az Erdő Mélyén… című művészetterápiás kiállítás, melyet a Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás- rehabilitációs Osztály – TÜNDÉRHEGY pácienseinek képeiből rendeztek.bővebben

Külföldi hallgatók gyakorlata Intézetünk Ergoterápia részlegén

Brazil ergoterapeuta hallgatók szakmai tapasztalatszerzés céljából az év első felében 12 hetet töltöttek az OORI Ergoterápia részlegén.bővebben

Információ képekben

Stroke és rehabilitáció, valamint Afázia és rehabilitáció címmel készítette Őrley Zita azt a két információs plakátot, melyek rövid, közérthető és szemléletes tájékoztatást nyújtanak a pácienseknek és hozzátartozóiknak e két fontos témában.bővebben

Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága XXXIII. Vándorgyűlése-
Vas Imre Emlékérem Kitüntetettje

Az előd Magyar Rehabilitációs Társaság 1981-ben határozta el emlékérem alapítását. Az elismerést a XX. század első felében kiemelkedő, az orvosi területen messze túlmutató rehabilitációs...

bővebben

Brazil diplomás ápoló hallgatók gyakorlata a Vegyesprofilú Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon

2014. július 21-től augusztus 1-jéig tartott az a két hetes szakmai gyakorlat, melyet a Vegyesprofilú Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon töltöttek a Brazíliából érkezett diplomás ápolónak készülő hallgatók.

bővebben

2014. július 1.

Semmelweis Nap

Dr. Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Semmelweis Nap alkalmából, a gyógyítás terén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű munkája elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesítette kollégáinkat.


bővebben

2014. június 11.

"Mini" Akadálymentes utazás

A 2014. 06. 11-én az OORI által megrendezett „Mini” Akadálymentes utazás c. kiállítás üzenete a turizmus akadálymentességének fontosságára való felhívás volt.


bővebben

2014. május 31..

Összefoglaló az intézeti Rekreációs Napról

2014. május 31-én OORIÓ címmel rendeztük meg immár 5. alkalommal intézetünk Rekreációs Napját.

bővebben

2014. május 26.

S. Nagy Zita

pszichológus, általános neuropszichológus az OORI dolgozója, a Vegyes Profilú Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály pszichológusa 2014 május 26-án sikeresen védte meg PhD disszertációját.

bővebben

2014. május 15-17

Beszámoló

A Magyar Pszichológiai Társaság XXIII. Országos Tudományos Nagygyűlése idén Marosvásárhelyen került megrendezésre 2014. május 15-17. között.

bővebben

2014. május 23.

FIFO 2014

Az ORFMMT 2014. évi , Tiszafüreden, 05.23-án rendezett Fiatalok Fórumán, Szöllősi Izabella, az OORI  munkatársa nyerte el az első helyezést...

bővebben

2014. május 21. 14.00

Vertikális Függesztő Avatás

Az Agysérültek Rehabilitációs Osztálya egy új terápiás eszközzel bővült, ennek ünnepséggel egybekötött hivatalos átadására  2014. május 21. 14.00 került sor az osztályon.

bővebben

2014. május 26.

BÉRBEVÉTELI FELHÍVÁS

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő 1121 Budapest, Szanatórium utca 19. szám alatti ingatlan „B” épületének -2. emeletén található, „Tészta Konyha” elnevezésű, 42,10 nm alapterületű helyiség cukrászati tevékenység folytatása céljából történő bérbevételére.


bővebben

2014. május 9.

Coloplast Nap

A 2014. május 9. megrendezett „Az inkontinens emberek korszerű ellátásáról” tudományos ülés közel száz résztvevő részvételével zajlott.

bővebben

Antalffy Yvette-Hildegard – öninterjújában így ír magáról:

 „Két és fél éve fejlesztettem ki új műfajként egyfajta „virtuális kalligráfiát”, egy az OORI Ergoterápiás Osztályának készített „önellátás”-piktogram-sorozattal.
bővebben

Festmény például egy könyvesboltról…

Hagyományos és igen csak különös témájú képek sorából válogathattunk Fodor Flóra munkái közül az OORI Galéria május első heteiben induló kiállítására.
bővebben

2014. március 28.

Novoszel Tibor emléknap

Novoszel Tibor alapításától, 1962-től 1987-ig, haláláig vezette a Gerinc­velő­sé­rültek Rehabilitációs Osztályát. 2007-től min­den év március utolsó péntekén rá em­lékezve szervezzük a Novoszel Tibor Emléknapot, 2014-ben már 8. al­ka­lom­mal.
bővebben

2014. március 19.

Gratulálunk

Gratulálunk Intézetünk nyugalmazott dolgozóinak, Almásy Évának és dr. Nyírő Piroskának a Pro Sanitate díjhoz, melyet Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkártól vehettek át az EMMI-ben rendezett március 15-ei ünnepség alkalmával.bővebben

2014. április 12.

többet erről

2014. április 5-6.

Nemzetközi női ülőröplabda-torna


bővebben

2014. március 21.

Együttműködési megállapodás az OORI és MPB között


Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár jelenlétében írt alá együtt­működési megállapodást a para­sport támogatásáról a Magyar Pa­ralimpiai Bizottság és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI).
részletek
többet erről

2014. február 21.

Tisztelt Munkatársak!

Intézetünk Közalkalmazotti Tanácsának (KT) mandátuma 2013 év végén véget ért. A KT Választási Bizottságot hozott létre melynek tagjai:

  • Bódi Mariann
  • Hamar Istvánné
  • Dr Putz Miklós
  • Sarkadi Attila
  • Tas András

A Választási Bizottság 2014.02.14-én.-én megtartotta alakuló ülését és elnököt választott Sarkadi Attila személyében.

tovább

2014. február 21.

Emléktábla avatás Borsay János professzor úr születésnapján


Budapest, 2014. február 21. Az Intézet jelenlegi dolgozói, egykori tanítványai, munkatársai és fia jelenlétében ünnepi megemlékezés keretében avattuk fel az...

részletek

2014. február 18.

TÁMOP Sajtótájékoztató


A betegellátók akkreditációja a biztonságos betegellátásért (BELLA) alcímet viselő program bemutató sajtótájékoztatójának és nyitó konferenciájának Intézetünk adott otthont, melyen Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is megjelent.

részletek

2014. március 5-6.

SkillsHungary Nemzeti Döntő 2014 –

Intézetünk munkatársa lett az első helyezett

2014. március 5-6-án került megrendezésre a EuroSkills és a WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek válogatóinak döntője, az I. SkillsHungary Nemzeti Döntő, melyen az Ápoló-gondozó kategóriában is kiválasztásra kerültek azok, akik Magyarországot képviselhetik 2014-ben a EuroSkills Lille versenyen (a „Szakmák Európa Bajnokságán”), illetve a 2015-ben Brazíliában megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills Sao Paulo 2015 világversenyen.

részletek

2014. január 21-25.

Kerekesszékes rögbi

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet sportcsarnokában minden szerdán és szombaton kollégánk Hrivnák Gergely irányításával edzéseiket tartó Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület 2014 januárjában megrendezte a Maximus Project első európai tornáját, ami a csapat 2008-as fennállása óta az első igazán komoly horderejű esemény. A rendezvénynek a MOM Sportközpont adott otthont 2014. január 21-25. között.
A verseny mellett a játék tanulása, játékvezetők és kategorizáló szakemberek képzésére is sor került valamint közös edzésen vettek részt a csapatok. A kategorizálók Mészáros Edit kollégánkkal soraikban egész nap fogadták az egymás után érkező kategorizálandó játékosokat és mindenkit elláttak a fizikai állapotának megfelelő értékkel.
A versenyt papírforma szerint a német csapat nyerte meg, a második helyet a cseh csapat szerezte meg. A játékban a fejlődő országok közé soroltakból magasan kiemelkedtek az orosz játékosok, Ők végeztek a harmadik helyen. Izrael csapata szerezte meg a negyedik, Görögország az ötödik helyet. A magyar csapat udvarias vendéglátóként, nagy csatákat vívva meg, a még pontszerző hatodik helyre került.

A Maximus Project a Nemzetközi Kerekesszékes Rögbi Szövetség (IWRF) által életre hívott kezdeményezés, melynek célja, hogy a sportágban kezdő és fejlődő országokat képzésekkel és versenyek rendezésével segítse az élvonalhoz való felzárkózásban.
részletek

2014.január 13-15.

Halliwick II. kurzus2014.január 13-15. között sikeresen lezajlott az intézetünkbe tervezett Halliwick II. kurzus, amelyet ez alkalommal is Johan Lambeck vezetett. Nagy mérföldkő hazai, de talán világviszonylatban is, mert ez a második ilyen tanfolyam nemzetközi szinten.

részletek


2012. szeptember 1.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA AZ ORSZÁGOS ORVOSI REHABILITÁCIÓS INTÉZET DOLGOZÓI KÖRÉBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL...

tovább

<

>